Montaj tapet zugravibil de fizelina, vlies, hartie, vinil

   Montajul tapetului  zugravibil de fibra de sticla, de fizelina , vlies, vinil si hartie pe pereti, faianta, PAL, marmura, MDF, OSB, metal, sticla.

Tapet zugravibil de fibra de sticla lat de 1 m  gasiti in magazinele de bricolaj.

Deoarece unii clienti considera ca este ok sa lase tapetul de fibra de sticla nezugravit noi va sfatuim sa respectati cu strictete instructiunile tehnice ale producatorului de tapet si sa-l zugraviti obligatoriu.

Atentie! Fibra de sticla

Citez: O alta substanta periculoasa pentru organism este fibra de sticla. Izolatiile din fibra de sticla contin bucatele microscopice de sticla, care pot pluti in aer. Atunci cand curentii de aer din casa le ridica, le veti inhala. Ele isi pot croi drum prin plamani si organe, asemeni unor milioane de mici. Organismul recunoaste, totusi, aceste fragmente ascutite si taioase si incearca sa stopeze imprastierea lor, izolandu-le in chisturi. Majoritatea tumorilor maligne solide contin fibre de sticla sau azbest, o alta particula asemanatoare sticlei.

In aproape toate cazurile se descopera cate o spartura, in pereti sau in plafon, care duce catre partile casei izolate cu fibra de sticla. Cand aceste sparturi sunt inchise ermetic, nu mai apar rezultate pozitive la testele pentru fibra de sticla. Acoperirea acestor zone cu panouri nu este suficienta. Verificati-va locuinta, cautati zonele cu fibra de sticla neacoperita si reparati-le imediat.

Sursa:

http://sanatate.bzi.ro/cum-iti-afecteaza-organismul-freonul-si-fibra-de-sticla-6966

Scapa de senzatia de mancarime dupa lucrul cu fibra de sticla:

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://homeguides.sfgate.com/rid-itchy-feeling-after-working-insulation-38992.html&prev=search

Alte surse de informatii cu privire la fibra de sticla (tapetul de fibra de sticla):

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/30/fiberglass-causes-cancer.aspx&prev=search

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.idph.state.il.us/envhealth/factsheets/fiberglass.htm&prev=search

Sunt n astfel de exemple pe site-urile apartinand altor tari.

Păstrați în minte, de asemenea, că există mai multe opțiuni pentru izolare, altele decât fibra de sticla. Următoarele produse de construcție ecologice sunt sigure, eficiente, și nu va face pielea iritată și senzația de mâncărime. O alegere pozitiv pentru mediu, precum și sănătatea ta.Opțiuni pentru izolare naturala, non-toxice includ produsele fabricate din:

  • Fibre de bumbac
  • Lână de oaie
  • Blue jeans reciclate
  • Ziare reciclate și produse din hârtie

Recomand tuturor celor care monteaza tapet de fibra de sticla  sa respecte regulile de protectie a muncii cu privire la fibra de sticla:

  • Purtati haine de lucru sau combinezoane de unică folosință cu mâneci lungi
  • Un aparat respirator
  • Ochelari de protecție și mănuși
  • Deschideți o fereastră sau o ușă pentru a crește ventilație și reduce nivelul de praf