Montaj tapet

Tapetul este un element de decorare clasic și modern si poate schimba mult  o camera si foarte repede impletiind armonios avantajele de lumina si culoare pentru a crea un spațiu plăcut și confortabil într-un stil personalizat.
De exemplu:
– tapetul poate transforma uimitor o camera cu o singura operatie de amenajare si cu costuri mici;
– se pot ascunde imperfecțiunile pe un perete;
– se pot adăuga detalii arhitecturale acolo unde nu sunt;
– se poate ridica vizual un plafon sau pentru a extinde un spatiu mic.
De la stilul clasic la modern, de la rustic la stilul scandinav (din ce in ce mai preferat de bucuresteni), sau pentru o ocazie speciala, tapetul poate sa stabileasca un stil, sa scoata in evidenta personalitatea, sa creeze un entuziasm in camerele de copii. Poate cel mai important, tapetul poate ajuta sa transforme o casa intr-o casa.

Tipuri de tapet:

Tapet vinilic (super-lavabil cu adevarat, durata de viata mai lunga, se poate pune si in bucatarie, baie);

Tapet de hârtie (semi-plăcut sau lavabil, este mai ieftin, dar se deteriorează cel mai ușor, este contraindicat în bucatarie, baie);

În cazul în care nu este indicată bucatarie și baie, în cazul în care umiditatea este mai ridicată și în zonele cu trafic intens, este de preferat ca apa să fie în contact cu vaporii de apă. Este foarte pretențios la instalare.

Tapet zugravibil de fizelina, vlies, fibra de sticla ( se poate zugravi peste el cu vopsea lavabilă, lavabilitatea depinde de grosimea stratului și calitatea vopselei lavabile utilizate). Cel de  fibra de sticla este utilizat pentru armarea peretilor si mascarea fisurilor deoarece este cel mai rezistent tapet, se zugraveste obligatoriu conform instructiunilor producatorilor.

Cele mai prețioase, mai calitative, dar și mai pretențioase sunt cele din silă, bambus, paie de orez (rezistente mult timp la razele ultraviolete pastrandu-si culoarea).

În timp ce tapetul obișnuit este incredibil de ieftin, este de asemenea cel mai dificil de a lucra cu el. Cand hartia in sine devine umeda, rupe foarte, foarte usor, probleme apar la fototapetul de hartie, mai ales cand peretii nu sunt perfect finisati. Din acest motiv, este nevoie de suplimentare de timp și de îngrijire suplimentare pentru a ne asigura că montajul este executat corespunzător, îmbinările se închid în mod corect. Daca se lucreaza in graba exista riscul ca fotografia sa se rupa sau sa apara cute si camera arata mai rau decat la inceput. Cu toate acestea, dacă aveți un stalp, o grindă, puteți pune tapet cu ușurință și acest lucru vă va ajuta să schimbați aspectul camerei cu o bucată de hârtie.

Pe piata sunt mai multe modele, culori si producatori de tapet cat si frunze si iarba, dar nu ma intrebati cat de frunza si cata grassba.

Montajul tapetului nu este o treaba usoara deoarece foarte multi constructori finisori profesionisti nu se incadreaza in montaj (cand suntem chemati sa montam tapet zugravii sunt in locatie), iar in ultima anii odata cu criza economica au aparut pe web foarte multe anunturi de montaj tapet date de către cei care nu au de lucru și totodată s-au multiplicat cazurile atunci când muncitorii care zugravesc montaj un fasie de tapet și renunta sau mai rău trebuie să-l dea jos din cauza bulelor de aer de sub tapet. Atunci când tapetul este comandat din afara țării și se comandă exact necesarul apare problema inlocuirii fasiei deteriorate. Este o situație foarte grea pentru a ne întreba clientul față de muncitorul care a montat greșit tapetul, de ce tapetul sunt bule de aer?Noi respectam clientul, dar si muncitorii din breasla.

Iidei de amenajari interioare cu tapet gasiti pe siteurile producatorilor de tapet si ale vanzatorilor de tapet de ingrijire preiau imaginile de prezentare a tapetului de la producatorii de tapet.

Data: 06 mai 2019