Montaj tapet

Tapetul este un element de decorare clasic si modern  care poate face mult pentru o camera si foarte repede impletind armonios avantajele de lumina si culoare pentru a crea un spatiu placut si confortabil intr-un stil personalizat.
De exemplu:
– tapetul poate transforma uimitor  o camera cu o singura operatie de amenajare si cu costuri mici;
– se pot ascunde imperfectiunile de pe un perete;
– se pot adauga detalii arhitecturale acolo unde nu sunt;
– se poate ridica vizual un plafon sau pentru a extinde un spațiu mic.
De la stilul clasic la modern, de la rustic la stilul scandinavic (din ce in ce mai preferat de bucuresteni),  sau pentru o ocazie speciala, tapetul poate stabili un stil, a scoate in evidenta personalitatea,  a crea entuziasm in camerele de copii.  Poate cel mai important, tapetul poate ajuta sa transforme o casa intr-o acasa.

Tipuri de tapete:

Tapet vinilic (super lavabil cu adevarat, durata de viata mai lunga, se poate pune si in bucatarie, baie);

Tapet de hartie (semilavabil sau lavabil, este mai ieftin, dar se deterioreaza cel mai usor, este contraindicat in bucatarie, baie) ;

Tapet din fibre naturale, tapet ecologic (este superior categoriilor anterioare deoarece lasa peretii sa respire, dar se deterioreaza in contact cu vaporii de apa, de aceea nu este indicat bucatarie si baie, unde umiditatea este mai ridicata si in zonele cu trafic intens). Este foarte pretentios la instalare.

Tapet zugravibil de fizelina, vlies, fibra de sticla ( se poate  zugravi peste el cu vopsea lavabila, lavabilitatea depinde de grosimea stratului si   calitatea vopselei lavabile folosite). Cel mai frecvent utilizat este cel de fibra de sticla folosit pentru armarea peretilor si mascarea fisurilor deoarece este cel mai rezistent tapet,  se zugraveste obligatoriu conform instructiunilor producatorilor.

Cele mai scumpe, mai calitative, dar si mai pretentioase tapete sunt cele de matase, bambus, paie de orez (rezistente mult timp la razele ultraviolete pastrandu-si culoarea).

In timp ce tapetul obișnuit este incredibil de ieftin, este de asemenea cel mai dificil de a se lucra cu el. Cand hartia in sine devine umeda, se rupe foarte, foarte usor, probleme apar la fototapetul de hartie, mai ales cand peretii nu sunt perfect finisati. Din acest motiv, este nevoie de timp suplimentar si ingrijiri suplimentare pentru a ne asigura ca montajul este executat corespunzator, imbinarile se inchid in mod corect. Daca se lucreaza in graba exista riscul ca fototapetul sa se rupa sau sa apara cute si camera sa arate mai rau decat la inceput. Totusi daca aveti un stalp, o grinda, puteti pune tapet cu ușurinta și acest lucru va ajuta sa schimbati aspectul camerei cu o bucata de hartie.

Pe piata sunt atatea modele, culori si producatori de tapet cata frunza si iarba, dar sa nu ma intrebati cata frunza si cata iarba.

Montajul tapetului nu este o treaba usoara deoarece foarte multi constructori finisori profesionisti nu se incumenta sa-l monteze (cand suntem chemati sa montam tapet zugravii sunt in locatie),  iar in ultimii anii odata cu criza economica au aparut pe web foarte multe anunturi de montaj tapet date de catre cei care nu au de lucru si totodata s-au inmultit cazurile cand muncitorii care zugravesc monteaza o fasie de tapet si renunta sau mai rau trebuie sa-l dea jos din cauza bulelor de aer de sub tapet.  Atunci cand tapetul este comandat din afara tarii si se comanda exact necesarul apare problema inlocuirii fasiei deteriorate. Este o situatie foarte jenanta sa ne intrebe clientul de fata cu muncitorul care a montat gresit tapetul, de ce tapetul are bule de aer? Noi respectam clientul, dar si muncitorii din breasla. Va raspund pe aceasta cale clientilor si colegilor din breasla ca tapetul montat corect nu trebuie sa aiba bule de aer, chiar si cel mai dificil tapet.

Iidei de amenajari interioare cu tapet gasiti pe siteurile producatorilor de tapet si ale vanzatorilor de tapet care preiau imaginile de prezentare ale tapetului de la producatori de tapet.